Dalyan iztuzu plajı Nerede, nereye bağlı? yol tarifi, giriş ücretli mi?

Dalyan iztuzu plajı Nerede, nereye bağlı? giriş ücretli mi? iztuzu plajı Yol Tarifi, Yorumları, Fotoğrafları Konumu, iztuzu plajı hakkında kısa bilgi
dünyaca ünlü iztuzu plajı


Dalyan iztuzu plajı Nerede, nereye bağlı? giriş ücretli mi? iztuzu plajı Yol Tarifi, Yorumları, Fotoğrafları Konumu, iztuzu plajı hakkında kısa bilgi


İztuzu Plajı Hakkında Bilgi

İztuzu plajı, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Beldesi yakınlarında bulunan, 4,5 km uzunluğa sahip bir Akdeniz plajıdır. İztuzu Plajı, deniz suyu ile tatlı su arasında bulunan ender plajlardan biridir.

Caretta Carettaların yumurtalarını bırakmasından dolayı "Kaplumbağa Plajı (Turtle Beach)" olarakta anılmaktadır. Plajda denize girenlerin yumurtalara zarar verememesi için yumurtaların olduğu bölgeler düzenli olarak işaretlenmektedir.

1988 yılında alınan karara göre plaj, kaplumbağaların rahatsız olmaması için saat 20:00-08:00 arası kapalıdır ve çevresinde gürültü çıkarmak veya ışık yakmak yasaktır. Ayrıca plajda yaralı kaplumbağaların tedavilerinin yapıldığı bir tedavi merkezi de bulunmaktadır.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği plaj, doğallığı ve temizliği ile dünya çapında birçok ödül almıştır.
  • Avrupa'nın En İyi Açık Alanı, 2008 (The Times)
  • Avrupa'nın En İyi Plajı, 2011 (Zoover ve Meteovista)
  • Avrupa'nın En İyi 7. plajı, 2013 (Trip Advisor)

İztuzu Plajı nereye bağlı?

İztuzu plajı, Muğla'nın Ortaca ilçesinin Dalyan Mahallesine bağlıdır.


İztuzu Plajı na giriş ücretli mi?

İztuzu Plajına giriş ücreti ne kadar sorusu da seyahat severlerin merak ettiği konular arasındadır. Plaja giriş için araç park ücreti 2024 yılı için 100 TL., Motosiklet ücreti 30 TL. iken, Otobüs giriş ücreti 200 TL. 2 şezlong 1 şemsiye ücreti ise ortalama 200-250 TL civarındadır.


İztuzu plajına araçla gidilir mi?

Plaja hem karadan hem de denizden ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca Dalyan Merkezden dolmuş tekne ile kişi başı 50 TL vererek İztuzu'na ulaşabilirsiniz.



İztuzu Plajı denize girilir mi?

Avrupanın 3.plajı seçilen bu plaj denize girmek isteyenler için son derece mükemmel bir  tercihtir. Bir tarafta tatlı suyu olan göl diğer tarafta deniz vardır.


İztuzu Plajı neden meşhur?

İztuzu sahili dev kaplumbağalar yani Caretta Carettalar ile dünyaca ünlü bir plajdır. Kumsalın bir ucunda İstuzu Plajı tesisleri, öteki ucunda da Dalyanağzı Günübirlik Plaj tesisleri yer almaktadır.


iztuzu plajı nerede harita

iztuzu plajı harita
iztuzu plajı harita



İztuzu Plajına Nasıl Gidilir?


Caretta Carettaların Yuvadan Çıkışı Videosu

iztuzu plajı Fotoğrafları

iztuzu fotoğrafları
iztuzu fotoğrafları
iztuzu fotoğrafları

Dalyan iztuzu plajı yorumları okuyabilir, iztuzu plajı aldığınız hizmetlerle ilgili İztuzu Plajı Yorumlar, şikayetler, görüşler, öneriler ve teşekkürlerinizi bildirmek için alttaki yorum gönder bölümünden iletebilirsiniz.

1 Yorumlar

  1. İztuzu Plajı, Dünyanın en güzel ve doğal plajlarından birisi tartışmasız! Caretta carettaların dünyaya ilk gözünü açtıkları yer.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski