Atatürk Arboretumu Nerede? Yol Tarifi, Giriş Ücreti ne kadar? 2024

Atatürk Arboretumu Nerede? Yol Tarifi, Giriş Ücreti ne kadar? Atatürk Arboretumuna nasıl gidilir? yorumlar, Atatürk Arboretum içinde neler var?
atatürk arboretumu


Atatürk Arboretumu Nerede? Yol Tarifi, Giriş Ücreti ne kadar? Atatürk Arboretumuna nasıl gidilir? yorumlar, Atatürk Arboretum içinde neler var?


İstanbul'un Saklı Cenneti

Atatürk Arboretumu İstanbul'un Sarıyer ilçesinde, Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda 296 hektarlık bir alan üzerinde kurulmuştur. 1949 yılında Orman Fakültesi Öğretim Üyelerinden Hayreddin Kavacık'ın önerisiyle kurulmuştur. 1982 yılında ise Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. doğum günü kutlamaları kapsamında halka açılmıştır.

Arboretumda 2000'den fazla ağaç ve odunsu bitki türü bulunmaktadır. Bu türler arasında Türkiye'nin endemik ağaç türleri ve nadir bitkiler de yer almaktadır. Arboretumda ayrıca bir botanik bahçesi, bir herbaryum ve bir ormancılık müzesi de bulunmaktadır.

Atatürk Arboretumu, doğaseverler, botanikçiler ve turistler için popüler bir mekandır. Ziyaretçiler, arboretumdaki yürüyüş parkurlarında yürüyebilir, bisiklet sürebilir veya piknik yapabilir. Ayrıca arboretumda rehberli turlar da düzenlenmektedir.

Atatürk Arboretum içinde neler var?

Atatürk Arboretum içerisinde, su kaplumbağalarına, ördeklere ve kuğulara tahsis edilmiş üç tane gölet vardır. Doğayı keşfe çıktığınız yürüyüşün sonunda biraz dinlenmeye ihtiyaç duyarsanız, göletlerin kıyılarında bulunan banklarda oturmak veya yeşilliklere uzanmak iyi bir seçenek olabilir.

Atatürk Arboretumu'na Nasıl Gidilir?

Atatürk Arboretumu'na İstanbul'un birçok yerinden otobüs veya minibüs ile ulaşılabilir. Ayrıca arboretumda özel araç park yeri de bulunmaktadır. Atatürk Arboretumu'na özel araçla veya toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Özel araçla gidecekler için Kemerburgaz-Bahçeköy yolu üzerinde arboretumun tabelaları bulunmaktadır. Toplu taşıma ile gidecekler ise 42T, 42TK ve 48T numaralı otobüsleri kullanabilirler.


Atatürk Arboretumu na yiyecek sokulur mu?

Atatürk Arboretumu'na girişlerde su haricinde herhangi bir içecek veya yiyecek içeri alınmamaktadır. Evcil hayvan ile girişe izin verilmemekte, drone ve tripod kullanımı da yasaktır.

Atatürk Arboretumu'na Giriş Ücreti 2024

Atatürk Arboretumu'na giriş ücreti tam bilet 17 TL. öğrenci bileti 6 TL.'dir.. 65 yaş üstü ve 12 yaş altı çocuklar için ücretsizdir. Atatürk Arboretumu online giriş bileti almak için https://ataturkarboretumbilet.ogm.gov.tr/ticket internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu'nda Yapılabilecek Aktiviteler:

  • Yürüyüş parkurlarında yürümek
  • Bisiklet sürmek
  • Piknik yapmak
  • Rehberli turlara katılmak
  • Botanik bahçesini gezmek
  • Herbaryumu ziyaret etmek
  • Ormancılık müzesini gezmek

Atatürk Arboretumu Hakkında İlginç Bilgiler:

  • Atatürk Arboretumu, Türkiye'nin en büyük arboretumudur.
  • Arboretumda bulunan en yaşlı ağaç 500 yaşındadır.
  • Arboretumda bulunan en nadir bitki türü, Türkiye'ye özgü bir çam türü olan karaçamdır.
  • Atatürk Arboretumu, her yıl Mayıs ayında düzenlenen Uluslararası İstanbul Çiçek Festivali'ne ev sahipliği yapmaktadır.

Atatürk Arboretumu botanik bahçesi İstanbul'da doğayla iç içe bir gün geçirmek için harika bir yerdir. Arboretumu ziyaret ederek Türkiye'nin zengin bitki örtüsünü keşfedebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Atatürk Arboretumu Videosu


Atatürk Arboretumu Fotoğrafları

Atatürk Arboretum Fotoğrafları
Atatürk Arboretum Fotoğrafları
Atatürk Arboretum Fotoğrafları
Atatürk Arboretum Fotoğrafları
Atatürk Arboretum Fotoğrafları
Atatürk Arboretum Fotoğrafları

Atatürk Arboretumu Ziyaret Saatleri

Atatürk Arboretumu Pazartesi günleri kapalıdır. Pazartesi hariç her gün 08:30-17:00 saatleri arasında açıktır.



Atatürk Arboretumu Harita Yol Tarifi



 Uyarı: Bu site bilgilendirme amaçlıdır. Yayınlanan bilgilerde eksiklik veya yanlışlık olduğunu düşünüyorsanız lütfen iletişim bölümünden bize bildiriniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski